Friday, April 4, 2014

28. marts - nu tad beidzot - pirmais tango Buenos Aires

No rīta pamostos ar sāpošu kaklu - vareni! Zīlēju, kas varētu būt pie vainas - vakardienas saldējums, sasmakušais metro gaiss, izmirkšana lietū, nesenais brauciens ar omnibusu... Kāda starpība un ko nu vairs. Atceros par propolisu somā. Īstais laiks likt lietā sentēvu metodes. 

Skrienam mainīt naudu, jo Martinam esam solījušās būt klāt jau no paša rīta, lai izpirktu rezervētās biļetes, tā kā vakar viņš mums draudēja ar iespējamu cenu kāpumu. Aizsteidzamies uz aģentūru, bet paša Martina tur nemaz nav. Visu nokārto viņa foršais kolēģis Nikolas un rezervē no jauna visas biļetes  - 5 lidojumi un 2 braucieni ar nakts autobusu (īpašs pasākums, kas esot jāiemēģina, jo pirmās klases pasažieri guļot krēslos, kas atvāžami kā gultas, un tiek servētas divas maltītes), tā kā vakardienas rezervācija jau atcelta. Nākamais punkts plānā ir nopirkt biļetes rītdienas braucienam uz Urugvajas Colonia del Sacramento, kas esot ļoti jauka pilsētiņa un tur ir pludmale. Jau gribas aizmukt no šīs lielpilsētas burzmas un trokšņiem. Laura ir atradusi daudz noderīgas informācijas, arī par to, ka kādā attālākā prāmju biļešu tirdzniecības vietā biļetes ir iespējams iegādāties par mazāku summu. Kad šo kantori atrodam, izrādās, mums jāmaksā tikai trešā daļa no sākumā plānotās. Lieliski! Ja nu kādam noder, aģentūras nosaukums ir "Seacat Colonia" un tā atrodas Av Corboda 772, Buenos Aires.

Tālāk dodamies uz burvīgo El Ateneo Grand Splendid grāmatu veikalu, kas ierīkots skaistā ēkā, kuras telpas pagājušā gadsimta sākumā ir kalpojušas gan teātra, gan kino zāles vajadzībām. Un tieši šorīt Facebooku pāršalca ziņa ar 10 skaistāko pasaules grāmatu veikalu sarakstu un El Ateneo tajā ieņēma vienu no pirmajām vietām. Tas tiešām ir ļoti iespaidīgs.



Bet nozīmīgākā šī vakara atrakcija ir tango stundas. Norises vietas meklējumos izskrienam vai pusi Palermo Soho rajona, kas mums ir pārsteidzošs atklājums, un nospriežam, ka jāatnāk te būs otrajā Buenos Aires tūres laikā uz kādu glāzīti (pirms atgriešanās Latvijā pāris dienas vēl būsim Argentīnas galvaspilsētā). Pēc daudzu garāmgājēju un apkārtesošo veikalu pārdevēju iztaujāšanas atklājam, ka tango nodarbības notiek armēņu kultūras centra telpās. Ieejas maksa 50 peso. Esam vīlušās, gaužām tūristisks un pliekans pasākums. Iemācamies dažus pamatsoļus un aizšmaucam pirms nodarbības beigām. Uz ielas ietves plāksnē iestrādāts tikko apgūtais. Varbūt noder arī jums :)

 
Izlemjam negaidīt līdz nākamai reizei, piesēžam uz drinku vienā no jaukajiem Palermo Soho krodziņiem jau šovakar :) Te tiešām ir dikti jauka atmosfēra. Protams, tam visam nāk talkā tropiskā nakts, sēžam uz terases īspiedurkņu apģērbā un ķeram īstas vasaras sajūtu. Ielu muzikanti spēlē skaistu mūziku. Bet mēs nevaram ilgi uzkavēties, jo rīt agri jāceļas, lai dotos uz kaimiņvalsti Urugvaju.
   

No comments :

Post a Comment