Thursday, June 26, 2014

22. aprīlis - pēdējais tango Buenos Aires

Laura ierosina šodien apskatīt Buenos Aires operas namu, sauktu par Teatro Colón. Tas esot trešais labākais operas nams pasaulē un akustikas ziņā ierindojas pasaules labāko pieciniekā. Celts 1908. gadā, bet 2010. gadā piedzīvojis grandiozu atjaunošanu. Protams, šī operas nama zāle pulcē pasaules operas un klasiskās mūzikas zvaigznes. Šāds, lūk, plakāts rotā kādu no nama sienām. Latvieši ir visur :)
Piesakamies organizētai ekskursijai un mums laimējas būt klāt arī Rosīni "Seviļas bārddziņa" mēģinājumā.
Tālākais plāns paredz tango mūzikas disku iegādi jau pieminētajā El Ateneo, maltīti kaut kur pa ceļam un vēl Laura ir izdomājusi iemēģināt Buenos Aires piedāvātos friziera pakalpojumus. Tā kā pamazām satumst un pa ielām man īsti klīst negribas, dodos sevi izklaidēt uz Nacionālo Mākslas muzeju, kura pastāvīgajā ekspozīcijā apskatāms Rodēna "Skūpsta" ģipša atlējums un vēl daudzi citi pasaules un nacionālās mākslas dārgumi. Jāatzīst, viņiem ir iespaidīga mākslasdarbu un priekšmetu kolekcija. Ieeja jau atkal bezmaksas, pārsteidzoši.
Kad Laura ir saposta, tiekamies, lai dotos atkal uz milongu La Catedral. Šodien piesakamies uz nodarbību, ko vada kāds kolumbiešu pāris, un tas nu ir fakts, ka katrs šo deju māca pilnīgi citādāk. Un laikam jau arī veidu, kādā to dejot, ir bezgala daudz, bet dejot ar puisi, kurš pats mācās un nomin Tev kājas, nekāda lielā prieka nav, tāpēc pārsvarā visu laiku nodejoju ar vakardienas "privātskolotāju". Uz nākamo nodarbību te sanāk tik daudz tautas, ka nav kur palikt. Pagaidam gan līdz nodarbības beigām, cerībā, ka dejot gribētāju skaits saruks un varēs vēl mazliet uzdejot, bet nekā. Zālē čum un mudž no dažāda kaluma tango dejotājiem. Kāds internetā bija rakstījis, ka trešdienas ir tūristu dienas La Catedral un tā arī ir. Žēl, ka šovakar ir trešdiena un arī mūsu pēdējais vakars tango dzimtenē. Vakardienas paziņa gan mēģina mūs pierunāt palikt, līdz viņš beigs darbu, un sakās mūs aizvest uz kādu no autentiskākām Buenos Aires milongām, bet mēs kā godīgas mātes meitas dodamies atpakaļ uz viesnīcu, soloties atbraukt vēl kādreiz. Nu ja.

 

No comments :

Post a Comment