Tuesday, May 20, 2014

12. aprīlis - neparedzēto notikumu virkne

Ceļamies agri, lai vēl pirms došanās iespētu paēst brokastis. Sakāpjam autobusā, bet ievērojam, ka daļa no vakardienas pūļa nav te. Taisnība, vakar Laurai recepcijā teica, ka otra cilvēku tūre brauks 10os no rīta. Pēc kādiem kritērijiem tika atlasīti laimīgie gulētāji, mums nav ne jausmas. Kad autobuss jau kādu laiku ripo pa džungļu ceļu, es apjēdzu, ka man nav telefona. Saprotu, ka tas palicis uz brokastu galda. Lecu pie šofera, viņš runā tikai spāniski, iedod man kaut kādus telefona numurus, kur neviens neceļ klausuli. Tad nu dīdos līdz lidostai. Ar mani tā nekad nav noticis, parasti brīnos par dažiem saviem draugiem, kuri regulāri zaudē savus mobilos telefonus, domājot, kā to var dabūt gatavu. Lūk, kā! Elementāri :)

Lidostā sadabonu vajadzīgo telefona numuru, sazvanu viesnīcu, viņi atrod manu telefonu un atgādā to ar taksi uz lidostu. Efektīvi. Fuuuuuuuu!!! Mūsdienu cilvēka identitātes lāsts - telefons, kurā glabājas tik daudz personiskās informācijas un ko tik viegli nozaudēt.

Mums paziņo, ka šodienas plānā ir tūlītējs lidojums uz Buenos Aires un tikai 6os vakarā uz Saltu. Absolūti neparedzēts notikumu pavērsiens. Daži no klātesošajiem ir riktīgi nikni, daudziem tas nozīmē jau trešo izbojāto dienu un novirzi no plāna. Sākam pļāpāt ar vienu spāņu puisi, kurš aizvakar ņujorkietes hostelī pie blakus galdiņa ēda pastu :) Ceļojot pa Argentīnu, tas sāk kļūt par gluži pašsaprotamu - ik pa laikam uzdurties tiem, ko esam sastapušas jau kur iepriekš. Lidmašīnā satiekam vēl arī amerikāņu brāļus, ar kuriem pavadījām vakaru jau pieminētajā hostelī. 

Kārtējie lidmašīnas gardumi, zinām jau no galvas iepakojuma saturu, kā nekā šis jau ir piektais lidojums pēdējo divu nedeļu laikā. Mūsu favorīts ir šokolādes cepums, tad nāk krekeri, bet bada laikam tiek atlikti cepumi ar citronu pildījumu. Noformējums labs, katra iepakojuma kastīte reprezentē kādu no Argentīnas pilsētām vai apgabaliem, kas ir arī viens no aviokompānijas galamērķiem. Šoreiz ļoti trāpīgi - Jujuy ir apgabals blakus Saltai, kas ir arī viens no mūsu galamērķiem.

Buenos Aires dodamies uz Cafe Tortoni - slavenāko galvaspilsētas kafejnīcu, kura atvērta pirms vairāk kā gadsimta un kalpojusi par mākslinieku un slavenu cilvēku pulcēšanās vietu. Es BEIDZOT tieku pie svaigi spiestas greipfrūtu sulas. Laime absolūtā!





Dodamies vēl uz dabas rezervātu, kam atvēlēta liela teritorija Del Platas krastos pie vecās ostas dokiem, taču vakardienas un arī šodienas lielā vēja un krītošo zaru dēļ tas ir slēgts.

Lidmašīna uz Saltu kavējas par 3 stundām, Saltā ierodamies ap pusnakti. 

No comments :

Post a Comment